Coltul de liniste

Ne dorim amenajarea unui „colț de liniște” și în Craiova, la fiecare eveniment adaptat senzorial pentru copiii cu nevoi speciale (proiecțiile de film și spectacolele interactive).

Este nevoie de un astfel de loc pentru copiii cu dizabilități senzoriale/neuro-cognitive. Deși condițiile din sală, în timpul proiecției de film, sunt adaptate cât se poate nevoilor lor, faptul că se află într-un loc nou, alături de oameni necunoscuți sau diverși alți stimuli îi pot obosi la un moment dat. Copiii prezenți  pot ieși din sala de cinema sau locul de joacă, pentru a-și da „o pauză”. Ne dorim să le amenajăm un loc cu jucării și obiecte ce îi pot ajuta să se liniștească, să se „adune”, dacă vreți, pentru a se putea reîntoarce la film/joacă și pentru ca acestă ieșire în oraș să fie cât mai plăcută pentru ei și pentru familia lor. 

Avem nevoie de căți pentru copii, un raft pentru acestea (foarte stabil, de podea), cutii pentru jucării, jucării senzoriale, obiecte ce îi pot ajuta să se liniștească, dacă au nevoie.

Reper – jucării ce s-ar potrivi și copiilor mici, de până în trei ani, ca siguranță. În fotografiile de mai jos găsiți câteva sugestii.

Dacă aveți astfel de obiecte acasă, de care vă puteți despărți, dar în stare foarte bună și sigure, nedeteriorate, le așteptăm cu mare drag duminică, 30 septembrie, începând cu ora 11.30, la Cinema Patria, acolo unde ne vom întâlni pentru prima proiecție adaptata din Craiova.

Jucăriile, cărțile și obiectele nu trebuiesc a fie noi, dar este foarte important ca ele sa fie în stare execelentă, să nu pună copiii în pericol și să poată fi curățate ușor. Dăcă nu puteți ajunge, deși ne-am bucura mult, lăsati-ne un mesaj și stabilim cum le putem lua noi.

 Reper – jucării ce s-ar potrivi și copiilor mici, de până în trei ani, ca siguranță.